Whatsapp Themes


Siapa suka pakai themes? Syida suka sangat pakai themes2 ni. Kalau lagi bermain dengan warna dan background. Agak meriah juga phone kita kan. Kali ni Syida kongsi tema whatsapp yang Syida gunakan. Syida memang selalu tukar warna & backround whatsapp Syida. Mungkin lain orang, lain cita rasa mereka. 


Inilah whatsapp yang Syida gunakan. Chat biasa tapi boleh nampak orang tengah online tanpa masuk ke dalam chat (yang ni boleh setting)

Group whatsapp


Bagi Syida, whatsapp yang Syida gunakan sekarang ianya tidak bercampur dengan GROUP WHATSAPP. Memandangkan sekarang memang banyak orang mahu masukkan nombor kita ke dalam group whastsapp mereka. Jadi bagi Syida whatsapp ini sesuai untuk yang mempunyi group yang banyak. 

Yang ni Syida tukar background. Boleh guna gambar atau warna.

Kalau tulisan kurang jelas, boleh tukar warna tulisan mengikut warna yang kita suka dan nampak jelas.


Bagi yang ingin download whatsapp ni,  boleh DOWNLOAD DI SINI




Tekan download 






Tekan OK

Install

Open










Detail sangat gambar semua ni kan 😂 macam tidak pernah guna whatsapp pula 😂


Ok selesai semua jom tukar themes .

Tekan tiga titik di atas


Install themes dan apply 

Kalau korang nak setting bluetick pun boleh. Warna notification whatsapp ubah ke warna yang korang suka pun boleh.

Cara ubah background whatsapp 


















Selesai!

Semoga bermanfaat 😍










6 comments: